Toatǎ copilǎria am avut diverse sensibilitǎți digestive, mai târziu, în adolescențǎ au apǎrut și dezechilibrele hormonale. Mǎ simțeam balonatǎ și aveam dureri dupǎ ce mâncam mai ales pâine și dulciuri și am fost diagnosticatǎ cu hipotiroidie, sindromul ovarelor polichistice, gastritǎ. Apoi a urmat un moment de de-click în care am decis cǎ nu mai vreau sǎ trǎiesc într-o permanentǎ stare de rǎu, mǎ sǎturasem de tratamentele clasice cu medicamente care doar îmi mascau simptomele așa cǎ mi-am schimbat stilul de viațǎ!
Ce am schimbat? Am eliminat din alimentația mea zahǎrul în toate formele lui : dulciuri, pâine, cereale “sǎnǎtoase”, tot felul de biscuiți și gustǎri și în general: toate alimentele procesate și uleiurile rafinate.
Ce înseamnǎ alimentație keto/lowcarb? Înseamnǎ alimente cu conținut redus de carbohidrați, fǎrǎ zahǎr, fǎrǎ gluten, fǎrǎ impact asupra glicemiei, hranǎ nutritivǎ pentru corp și hormoni: ouǎ, carne, peşte, fructe de mare, brânzǎ, verdețuri, legume, anumite fructe, nuci, deci hranǎ simplǎ, de bazǎ așa cum mâncau bunicii noștri.
Am vǎzut efectele benefice imediat: corpul meu a început sǎ se dreneze eficient și am slǎbit 10 kilograme, nu mai eram balonatǎ dupǎ masǎ, nu mai aveam dureri digestive sau de articulații, mǎ simțeam plinǎ de energie și îmi pierdusem total “poftele” de dulce și fǎinoase. Dar cel mai bine m-am simțit când m-am dus la medic pentru controalele obişnuite si mi-au zis cǎ nu mai am nevoie de tratament : nu mai aveam nici hipotiroidie , nici dereglǎri hormonale , inflamația din corp scazuse și eram BINE.
Din aceastǎ etapǎ transformatoare de viațǎ s-a nǎscut o nouǎ pasiune: am început sǎ fac dulciuri keto/lowcarb pentru momentele de rǎsfǎț. Am urmat și cursurile de cofetar la o cunoscutǎ școalǎ din București ca sǎ am cunoștințele de bazǎ în cofetǎrie și sǎ îmi pot dezvolta în mod profesionist pasiunea.
Am început sǎ adaptez rețete de dulciuri clasice la dieta keto/lowcarb și sǎ le decorez în stilul meu pentru cǎ mi se pare important ca atunci când te rǎsfeți cu ceva dulce delicios sǎ fie si frumos, o plǎcere și pentru ochi și suflet.
Sezonul de toamnǎ vine mereu cu inspirație pentru mine: torturi cremoase cu ciocolatǎ, prǎjituri cu arome de sezon: mere, dovleac, scorțișoarǎ , biscuiți fragezi pentru cafea sau ceai, abia aștept sǎ vǎ povestesc despre ele și sǎ vǎ dau rețete delicioase dar sigure pentru glicemia voastrǎ în articolele viitoare.
Pânǎ atunci puteți vizita pagina mea de instagram.
Trending
- Kelemen Hunor: Ar fi fost ideal pentru coaliţia de guvernare şi pentru candidatul comun la prezidenţiale ca Iohannis să se retragă după ce preşedintele Senatului a fost ales. Ne-ar ajuta pe toţi – VIDEO
- Donkey Kong este jocul săptămânii. Este o varianta HD a titlului lansat acum 14 ani
- Meciul FCSB – PAOK poate bate recordul. Încasări de peste 500 000 de euro!
- Bilanț: Peste 71.000 de cauze, înregistrate în ultimul an la instanțele din Gorj
- Analiză Ce conține manualul UE pentru războiul comercial cu SUA. Trei măsuri chirurgicale care l-ar lovi pe Donald Trump
- Rickard Andersson, un localnic de 35 de ani, autorul atacului armat din Suedia / Cetățeni sirieni printre cei 11 morți
- Nicușor Dan, după ce Lasconi l-a asemănat cu Georgescu: Acum două luni România a fost aproape de un dezastru. Pe mine acest partid m-a susținut de două ori la alegerile pentru Primăria Capitalei, și în 2020 și în 2024
- Canada vrea să se alăture proiectului „Iron Dome” propus de Trump pentru a construi un scut antirachetă