Centrul de inovare comunitară “Ivan Patzaichin” – un succes

0

Numărul vizitatorilor înregistraţi anul acesta la Centrul de inovare comunitară “Ivan Patzaichin” din satul Mila 23, Delta Dunării, a fost de peste 12.000 şi a devenit astfel unul dintre cele mai căutate obiective turistice din judeţul Tulcea, conform Agerpres.

Vicepreşedintele Asociaţiei “Ivan Patzaichin-Mila 23”, Teodor Frolu, a declarat, pentru AGERPRES, că numărul vizitatorilor înregistraţi oficial la centrul deschis publicului de la finalul lunii mai a acestui an este “un succes”.

“Am avut peste 12.000 de vizitatori în lunile iunie, iulie şi august, ceea ce este o cifră, credem noi, de succes. (…) Noi am dezvoltat o aplicaţie online pentru acces în centru, dar a fost destul de puţin folosită. Nici nu am condiţionat accesul de rezervarea online, pentru că am vrut să testăm cât de uşor este de utilizat”, a menţionat vicepreşedintele asociaţiei Ivan Patzaichin-Mila 23.

Teodor Frolu a mai spus că, odată cu micşorarea numărului vizitatorilor înregistrată pe fondul scăderii fenomenului turistic în perioada sezonului rece, centrul din satul Mila 23 se concentrează atât pe programele educaţionale, cât pe pregătirea sezonului estival 2025.

“Începând de anul viitor, muzeul va avea, pe lângă programul normal de vizitare, şi o stagiune de muzică tradiţională lipovenească special dezvoltată de muzeu cu un grup de doamne din Mila 23, care vine cu un program diferit de cele uzuale care, din perspectiva noastră, sunt mai vesele, de entertainment. Cred că va fi o contribuţie apreciată pentru anul viitor care va aduce componenta culturală mai puţin comercială în spaţiul turismului cultural”, a menţionat vicepreşedintele asociaţiei Ivan Patzaichin-Mila 23.

Printre programele educaţionale dezvoltate în această perioadă în Centrul de inovare comunitară “Ivan Patzaichin” se numără atât unul prin care elevi ai şcolilor din Deltă vor crea eco-monografii ale localităţilor, cât şi un program derulat în parteneriat cu fundaţia Orange, Academia online Supercoders dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

Realizat pe locul casei părinţilor săi, Muzeul ‘Ivan Patzaichin’ este un turn-observator înalt de 18 metri care prezintă viaţa marelui campion olimpic la canoe, în clădirile anexă din imediata apropiere dezvoltându-se activităţi dedicate dezvoltării comunităţilor din Deltă.

Muzeul “Ivan Patzaichin” este singurul muzeu privat din judeţul Tulcea şi, având în vedere datele furnizate în raportul de activitate pentru anul 2023 al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” din subordinea autorităţii judeţene, ar putea fi anul acesta printre primele instituţii muzeale din judeţ în ceea ce priveşte numărul de vizitatori. AGERPRES/(A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Share.
Exit mobile version