Toatǎ copilǎria am avut diverse sensibilitǎți digestive, mai târziu, în adolescențǎ au apǎrut și dezechilibrele hormonale. Mǎ simțeam balonatǎ și aveam dureri dupǎ ce mâncam mai ales pâine și dulciuri și am fost diagnosticatǎ cu hipotiroidie, sindromul ovarelor polichistice, gastritǎ. Apoi a urmat un moment de de-click în care am decis cǎ nu mai vreau sǎ trǎiesc într-o permanentǎ stare de rǎu, mǎ sǎturasem de tratamentele clasice cu medicamente care doar îmi mascau simptomele așa cǎ mi-am schimbat stilul de viațǎ!
Ce am schimbat? Am eliminat din alimentația mea zahǎrul în toate formele lui : dulciuri, pâine, cereale “sǎnǎtoase”, tot felul de biscuiți și gustǎri și în general: toate alimentele procesate și uleiurile rafinate.
Ce înseamnǎ alimentație keto/lowcarb? Înseamnǎ alimente cu conținut redus de carbohidrați, fǎrǎ zahǎr, fǎrǎ gluten, fǎrǎ impact asupra glicemiei, hranǎ nutritivǎ pentru corp și hormoni: ouǎ, carne, peşte, fructe de mare, brânzǎ, verdețuri, legume, anumite fructe, nuci, deci hranǎ simplǎ, de bazǎ așa cum mâncau bunicii noștri.
Am vǎzut efectele benefice imediat: corpul meu a început sǎ se dreneze eficient și am slǎbit 10 kilograme, nu mai eram balonatǎ dupǎ masǎ, nu mai aveam dureri digestive sau de articulații, mǎ simțeam plinǎ de energie și îmi pierdusem total “poftele” de dulce și fǎinoase. Dar cel mai bine m-am simțit când m-am dus la medic pentru controalele obişnuite si mi-au zis cǎ nu mai am nevoie de tratament : nu mai aveam nici hipotiroidie , nici dereglǎri hormonale , inflamația din corp scazuse și eram BINE.
Din aceastǎ etapǎ transformatoare de viațǎ s-a nǎscut o nouǎ pasiune: am început sǎ fac dulciuri keto/lowcarb pentru momentele de rǎsfǎț. Am urmat și cursurile de cofetar la o cunoscutǎ școalǎ din București ca sǎ am cunoștințele de bazǎ în cofetǎrie și sǎ îmi pot dezvolta în mod profesionist pasiunea.
Am început sǎ adaptez rețete de dulciuri clasice la dieta keto/lowcarb și sǎ le decorez în stilul meu pentru cǎ mi se pare important ca atunci când te rǎsfeți cu ceva dulce delicios sǎ fie si frumos, o plǎcere și pentru ochi și suflet.
Sezonul de toamnǎ vine mereu cu inspirație pentru mine: torturi cremoase cu ciocolatǎ, prǎjituri cu arome de sezon: mere, dovleac, scorțișoarǎ , biscuiți fragezi pentru cafea sau ceai, abia aștept sǎ vǎ povestesc despre ele și sǎ vǎ dau rețete delicioase dar sigure pentru glicemia voastrǎ în articolele viitoare.
Pânǎ atunci puteți vizita pagina mea de instagram.
Trending
- Căminul cultural din Dumbrăveni va fi reabilitat și modernizat
- Gara Progresul din București, într-o stare jalnică la nici șase luni de la redeschidere. Sala de așteptare, încălzită cu calorifere electrice
- Restricții pe termen nedefinit pe șantierul (deocamdată) fără sfârșit: magistrala M6, metroul București – Otopeni. Harta veștilor proaste din trafic de la Metrorex
- Nicușor Dan, despre o posibilă majorare a biletelor mijloacelor de transport în comun ale STB: „Trebuie cântărite toate lucrurile”
- EXCLUSIV FCSB se va antrena într-o bază-SF de 50 de milioane de euro » NASA pentru sportivi, facilități de Champions League! Imagini din interior
- Superstiții și tradiții pentru a atrage norocul și banii în noaptea de Revelion
- Vești proaste pentru bugetari. Decizie majoră a Guvernului privind vacanța de sărbători
- Horoscopul zilei de 30 decembrie 2024. Leii încep un capitol nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta 03:00 54